195

Just before the current owners bought the house, the previous owner undertook a significant project to extend and alter the house. The newly elongated house had little or no relationship with the garden and external spaces, and the kitchen became a narrow thoroughfare which had a poor connection to the dining and living spaces. Moon developed the brief with the client to rework the internal spaces on the ground floor and reconnect the house with its surrounding gardens, primarily to enjoy the stunning views of the local countryside. Moon designed a new timber framed and glazed extension which provided an opportunity to switch the locations of the kitchen and living room, which created better proportioned spaces that address the surrounding gardens. Large glass sliding doors allow for easy access into the newly landscaped garden and the adapted internal openings now frame views of the terraced garden and water features from the entrance of the house.